achtergrond

Bert Ummelen heeft in de loop van 2011 bij BN DeStem een groot aantal individuele verslaggevers en eindredacteuren gecoacht. Het betrof het journalistieke werk in de breedte; van nieuwsberichten en reportages tot achtergronden en interviews. Met zijn deskundige blik weet hij haarfijn aan te geven waar en waarom artikelen beter kunnen of waar de blinde vlek van de journalist zit. Hij doet dat op een prettige kritische manier. Zowel beginnende als ervaren journalisten hebben zijn coaching als zeer nuttig ervaren.
Paul Verlinden, chef redactie BN DeStem

In de eerste helft van 2010 heeft Bert Ummelen bij de redactie Hoorn van het Noordhollands Dagblad de journalistieke productie geanalyseerd. Met als grondstof de kranten van de maand mei is hij met constateringen en aanbevelingen gekomen en heeft vervolgens in de maand juni de redactie gecoacht op het pad van de gewenste veranderingen. Zijn werk heeft geleid tot veranderingen in de aanpak en de organisatie ter redactie. Dat is gegaan op een open, inspirerende en enthousiasmerende wijze die deze deelredactie journalistiek blijvend beter heeft gemaakt.
Geert ten Dam, hoofdredacteur Noordhollands Dagblad

Bert Ummelen is de praktijkman die met zijn ervaring het verschil maakt tussen een lesje en een duurzame instructie.
Dick Bosscher, manager redactionele opleidingen Wegener Nieuwsmedia

De man die de Discussie-pagina van De Gelderlander een unieke kwaliteit gaf.
Anton van Hooff, classicus en publicist

Ter zake kundig, beschikt over een breed netwerk, consciëntieus en enthousiast.
Anneke Groen, oud-directeur De Rode Hoed, Amsterdam

Bureau Textra heeft een prima gevoel voor de juiste communicatie naar verschillende doelgroepen en is een prettige partner om mee samen te werken.
Paul Geurts, informatie-architect gemeente Nijmegen

Deskundig, met een goed gevoel voor de wensen van de opdrachtgever. Redactioneel zeer vaardig en communicatief erg goed. Een prima netwerk en op tijd werkend.
Tom Stoelinga, voorzitter Katholiek Instituut voor Massamedia (KIM)